Fysiotherapie voor ouderen

Mensen die ouder en minder beweeglijk worden, kunnen daardoor belemmeringen of klachten ervaren. Ze komen hiervoor doorgaans in aanraking met de fysiotherapeut voor ouderen.

De belemmeringen en klachten zijn vaak merkbaar in het dagelijks leven, zoals; de beweeglijkheid gaat achteruit, onzekerheid over het eigen functioneren, sneller vermoeid en val incidenten. 

De behandeling van dit soort klachten bestaat vaak uit oefentherapie. Hier gaan we werken aan het verbeteren van de conditie, het trainen van het evenwicht, maar ook krachttraining en looptraining behoren tot de mogelijkheden.
Het is hierbij belangrijk dat we in een veilige omgeving verschillende oefeningen gaan doen, zodat de cliënt zich op zijn gemak voelt en zekerder wordt over zijn eigen kunnen.

Er wordt in de praktijk behandeld, hier hebben we verschillende apparatuur zoals kracht hulpmiddelen en loop hulpmiddelen staan. Er wordt echter ook aan huis behandeld, waar de eigen omgeving kan bijdragen aan een veilig gevoel. Hier kan functioneel geoefend worden met moeilijkheden waar de cliënt tegenaan loopt.

In Parc Imstenrade wordt ook in oefengroepen therapie gegeven. Hier wordt geoefend op kracht, balans en uithoudingsvermogen.

Ontmoet de fysio

Stefan is onze therapeut gespecialiseerd in de geriatrie.